Pardoseli prefabricate

Din oferta de servicii a Companiei noastre fac parte acoperitori de pardoseală prefabricate , care au o formă fizică , din procesul de fabricație , fiind produse în fâșii și înfășurate în role sau produse sub formă de dale și ambalate în pachet.

Acoperitorile de pardoseală prefabricate pot fii covoare PVC , linoleu sau mochete, care se aplică peste stratul suport prin lipire cu adeziv, sau prin aplicarea lor flotant cu fixare doar pe margine perimetral.

Covorul PVC sau pardoseliiile vinilice , (tarchet , denumit generic după producătorul Tarkett) este fabricat din rășini poliviniliceclorhidrice , plasticizanți , stabilizatori și pigmenți.

Covorul PVC poate fii eterogen sau omogen.

Covor pvc eterogen

este compus din mai multe straturi:

 1. Tratamentul de suprafață – este stratul care conține tratamentele fungice și antibacteriene , antistatice și ignifuge ;
 2. Stratul de uzură ( transparent ) – este stratul care are rol de a prelua solicităriile de trafic și de agresiune chimică sau contaminarea cu mizerie și bacterii. De acea acest strat este fabricat din PVC Compact (conține un sistem CLP - Cross Linked Polymer*) . Datorită încadrării sistemului CLP crește duritatea de suprafață care în sinea ei reduce uzura. Sistemul CLP scade posibilitatea contaminării materialului și crește posibilitatea de întreținere.

Stratul de uzură a covorului PVC poate să varieze în grosime pentru a putea fii folosit în cât mai multe spații și domenii posibile , fiecare domeniu și spațiu având cerințe diferite din punct de vedere al caracteristiciilor tehnice.

Din grosimea și rezistența la abraziune a stratului superior (stratul de uzură) depinde în principal clasa de utilizare a acestor acoperiri;

 1. Stratul decorativ sau de design – este stratul care conține desenul și coloratura , este fabricat din PVC colorat;
 2. Fibră de sticlă – acest strat asigură stabilitate dimensională și reduce urmele de amprentare de sub presiune, fisuri și contracții , asigură legătura dintre materiale;
 3. Spumă din PVC – (backing sau partea de jos) , care este strat de confort pentru absorbția șocurilor și asigurarea confortului de a călca.

*Sistemul CLP este alcătuit din PVC și polimer reticular cu structură de rețea, al cărui scop față de celelalte soluții tehnice nu este doar de a proteja pardoseala doar la suprafață ci și în secțiunea ei transversală pe tot parcursul folosirii.

Avantajele acoperirilor cu covor PVC eterogen constă în varietatea de modele, deoarece sub stratul de uzură se pot realiza aproape toate modelele și desenele posibile.

Covor pvc omogen

este compus dintr-un singur strat compact, stratul de uzură fiind toată masa materialului în întreaga grosime. Acest singur strat este realizat integral dintr-o singură compoziție materială.
Covorul pvc omogen are o suprafață densă, este stabil din punct de vedere al culorii , durabil și foarte rezistent la abraziune menținându-și caracteristiciile pe întrega durată de viață.

Exemple de pardoseală omogenă sunt: linoleumul, covoarele din cauciuc și covorul din PVC omogen.

Marele avantaj al acoperirilor omogene este egalitatea materială continuă, astfel încât dacă apare o zgârietură profundă, acoperirea rămâne pe deplin funcțională și rămâne vizibil același material în continuare.

Caracteristiciile și avantajele principale ale covorului PVC sunt :
- proprietăți antibacteriene și antifungice , pardoseala din covor PVC protejează împotriva germeniilor și a bacteriilor , de acea este recomandată în principal instituțiilor medicale , unde există cerințe speciale de igienă;

 • proprietăți de rezistență la agresiunea produselor chimice și grăsimi , de acea se pot curăța cu produse chimice pentru a asigura o igenă foarte bună;
  - proprietăți fonoabsorbante : de acea covorul pvc poate fi instalat in școli, gradinițe, spații comerciale sau în birouri;
 • proprietăți de confort : datorită spumei din backing-ul covorului de PVC pășitul este foarte plăcut , protejând ligamentele celor care îl utilizează zilnic.
 • proprietăți de aderență sau antialunecarea și antiderapață , de acea covorul PVC se poate recomanda și în mijloace de transport în comun , rampe pentru persoane cu dizabilități sau spații cu umiditate ridicată , etc.

Linoleum –ul,

este un material natural , format din 100% materii prime organice și minerale , din care peste 80% sunt regenerabile. Este omogen, extrem de durabil , fabricat din ulei de in , sacâz ,făină de lemn , calcar și pigmenți , totul fiind construit pe țesătura de iută , fiind complet biodegradabil.

Avantajele produsului:

 • nu are emisii de compuși organici volatili , fiind fabricat din materiale naturale neprelucrate;
 • este rezistent la abraziune deoarece are un strat protector aplicat din procesul de fabricație, prin urmare, rezistă la o utilizare intensă pe timp îndelungat;
 • rezistent la încărcături grele chiar și sub sarcini mari, la apăsarea punctiformă , linoleumul revine la forma inițială după îndepărtarea sarcinii și va fi la fel de neted ca și înainte;
 • este foarte ușor de curățat, datorită suprafeței sale netede fără fisuri sau îmbinări, în care să se acumuleaze murdărie;
 • este bacteriostatic , are efect fungicid și antibacterian . Prin urmare, linoleumul este foarte popular în spitale, grădinițe și azile pentru bătrâni;
 • este antistatic, ajută ca descărcările neașteptate de electricitate statică să nu afecteze aparatura din încăpere.;
 • este antiderapant , rezistă la alunecare;
 • este ignifug, ceea ce poate asigura și protecție împotriva incendiilor. De exemplu: țigările nu mai pot provoca decolorarea chiar dacă se ard complet pe suprafața linoleumului.
 • este rezistent chimic , rezistă la acțiunea substanțelor agresive precum și la uleiuri și grăsimi;
 • are un efect termoizolant și se simte plăcut la picioare fiind o pardoseală caldă. De asemenea se pretează la instalarea de încălzire în pardoseală.

Montajul covoarelor PVC sau al linoleelor se face în sistem ”cuvă” , fără rosturi și fără colțuri pentru a corespunde normelor sanitar/veterinare în vigoare.

Covoarele PVC sau linoleum-ul fiind materiale elastice permit îndoirea lor de pe pardoseală pe perete într-un unghi de 60° formând scafa, care elimina astfel unghiurile drepte dintre pardoseală și perete , permițând astfel o întreținere ușoară;
Fâșiile de covor PVC , după ce sunt croite după spațiul predestinat , sunt lipite pe stratul suport (care se recomandă a fii șapă autonivelantă) . După lipire și astfel fixarea fâșiilor covorului de stratul suport, fâșiile se îmbină între ele prin sudură la cald , cu cordonul de sudură aferent covorului, eliminându-se astfel rosturile care pot reprezenta medii propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a germenilor.

Mocheta

este o acoperire de pardoseală din material textil constând de obicei dintr-un strat superior alcătuit de un mănunchi de fire legate una de alta, prinse la un suport.

Mănunchiul de fire se poate obține în mod tradițional din lână, dar din secolul XX sunt folosite deseori fibre sintetice precum polipropilena, nylonul sau poliesterul, deoarece aceste fibre sunt mai puțin costisitoare decât lâna.

Mănunchiul de fire constă de obicei din tufuri răsucite, care sunt de obicei tratate termic pentru a-și menține structura.

Aspectul unei mochete este o caracteristică atât obiectivă rezultată din modul de fabricație, cât și una subiectivă dată de percepția vizuală / tactilă a fiecăruia la vederea / pipăirea mochetei.

Aspectul este unul din principalii factori ce influentează decizia in privința alegerii unei mochete, în concordanță , sau nu, cu celelalte caracteristici ale mochetei.

După procedeele de fabricație mochetele pot fi:

 1. Mochete cu fir buclat (loop-pile) , buclele pot fi la același nivel sau pot fi combinații mai mici si mai mari (multi levell loop-pile);

loop – pile multi levell loop-pile

mocheta fir buclat mocheta fir buclat cu inaltimi diferite

 1. Mochete cu fir tăiat (cut – pile), nu are buclă, aceasta este tăiată, iar aspectul diferă de modul de realizare al răsucirii și despicării firelor astfel: mocheta fir tăiat și răsucit la același nivel (saxony , velour sau velvet cu firele foarte dese) , sau (frize sau twisted cu fire răsucite, înălțimi diferite, amestecate);

mocheta saxony movheta velour mocheta twisted (frize)

 1. Mochete structurate (structured cut&loop), este o combinație de fir tăiat cu fir buclat.

Recomandăriile noastre în funcție de destinația spațiului ar fii:

Pentru birouri și spații publice, se recomanda mochetele buclate sau velour;

Pentru hoteluri, în camere se recomandă alegerea unei mochete de confort gen saxony sau velour;

Pentru spații speciale (săli de spectacole, săli de conferință, săli de nuntă , cazinouri și cinematografe) se recomandă mocheta structurată care prin combinația de fir tăiat cu fir buclat conferă un aspect individualizat amenajării respective.

Montajul mochetei

Se poate realiza:

Fixat – (metoda clasică) , prin lipirea de stratul suport cu adeziv a fâșiilor de mochetă;

sau

Flotant - montajul mochetei se poate realiza pe un underlay (strat izolator termic, fonic și pentru confort la pășire), prin metoda de întindere (strech-fit) , presupune întinderea perfectă a mochetei dintr-un perete în celalalt, și fixarea acesteia în grippere (șipci cu cuie).